Recepta del Hemingway Special:
6 cl. Rom Havana Club 3 anys
4 cl. Suc d’aranja
1,5 cl. Licor de cireres Maraschino
1,5 cl. Suc de llima
Dues cireres Luxardo i un tall de llima
8,50 €
Si ja el clàssic Daiquiri és una meravella, aquesta versió creada especialment per l'autor de "El vell i el mar" és un veritable tresor per als amants del "no dolç".
El característic sabor del Rom cubà és acompanyat a la perfecció amb tota la frescor de la fruita i la delicada fragància del licor de cireres.
Un fervent defensor del Rom Cubà:
Gran aficionat a les begudes de qualitat, Hemingway es va convertir en un fervent defensor del Rom cubà quan va visitar el Restaurant Floridita a l'Havana i va demanar un dels Daiquiris gelats que servien.
"Això és bo" li va dir al cantiner cap Constantí Ribalaigua, "però ho prefereixo sense sucre i doble de Rom". El polifacètic escriptor estava convençut que era diabètic i duia a terme una cacera implacable contra el sucre, però no contra l'alcohol.
És així com va néixer el "Daiquiri a lo salvaje" i que es molt aviat es convertiria en el "Daiquiri a lo Papa" o "Papa doble". Posteriorment la recepta es va modificar afegint-li suc d'aranja i unes gotes de licor de cirera Maraschino per immortalitzar-la amb l'apel·latiu controlat de "Hemingway Special".
El record de Papa, com afectuosament l'anomenaven els seus amics més íntims, perdura encara al Restaurant Floridita, amb una estàtua de bronze de mida real recolzada en l'extrem de la barra.
Cita meravellosa:
“Havia begut dobles Daiquiris gelats, dels grandiosos Daiquiris que preparava Constant, que no sabien a alcohol, i que al beure’ls donaven una suau i fresca sensació.
Com la de l'esquiador que llisca des de el cim gelat d'una muntanya, enmig de la pols de la neu. I després, després d'un sisè o vuitè, la sensació de la boja carrera d'un alpinista, que s'ha deixat anar de la corda, al anar baixant pel gelat cim de la muntanya, "
"Illes en el Golf" Ernest Hemingway
Cocteleia Torre Rosa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada