divendres, 1 de febrer del 2019

Penicillin, el còctel del mes de febrer

Creat el 2005 a Nova York per Sam Ross, bàrman australià que va començar el seu camí a Melbourne i que actualment triomfa als Estats Units dirigint les barres dels reconeguts restaurants Milk & Honey i Little Branch. En una gèlida nit d’hivern, experimentant va tenir la idea de barrejar whisky amb suc de llimona, gingebre i mel, creant així la primera versió del Penicillin que poc després va perfeccionar fins a la recepta actual.

En pocs anys el còctel Penicillin s'ha convertit en el que s'anomena com un nou clàssic i la seva recepta s'ha expandit per les millors cocteleries de tot el món.

Seguint les indicacions del seu nom, el còctel Penicillin està recomanat per revifar el cos sobretot durant l'hivern i en llocs freds. Segurament no és tant potent com una vacuna contra la grip, ni disposa de les propietats curatives d'un antibiòtic, però la seva gran complexitat aromàtica ens sorprendrà de ben segur.

El còctel combina els sabors càlids i calmants de la mel, la llimona i el picant del gingebre fresc. Agafa força amb una bona dosi de Whisky escocès i per si no en tenim prou, hi afegim una fina capa de Whisky de malta d’Islay fumat amb torba per guanyar-hi potència.  Sabor picant i fumat en el teu Whisky Sour!

El whisky

Nosaltres el whisky escocès que recomanen és el Dewar’s, l’scotch whisky més venut als Estats Units. Aquesta destil·leria es va crear l’any 1846 per John Dewar i fills. És una barreja de whiskys envellits en botes de bruc escocès que li donen uns matisos de mel, vainilla, cafè, regalèssia i tocs cítrics. És suaument afruitat, lleugerament dolç amb un toc fumat.

El gingebre

De gust picant i allimonat, el gingebre és l’estrella de la cuina asiàtica. No només aromatitza els guisats d’arròs, les salses agredolces, les postres i les begudes fredes i calentes, sinó que està considerat un remei eficaç per l’alleujament de problemes intestinals, nàusees i vòmits, a part de resultar un bon antiinflamatori i antisèptic. Les seves múltiples virtuts que se li atribueixen al gingebre es deuen sobretot a la seva riquesa en olis volàtils. També és molt ric en antioxidants, que retarden el procés d’envelliment. Es pot gaudir dels beneficis d’aquest tubercle de múltiples formes: en infusions, liquats, sucs, amanides, guisats. I es presenta en diversos formats: en pols, fresc, dissecat, en pastilles o xarops.

Fórmula:

6 cl Whisky escocès
2,5 cl suc de llimona
2,5 cl aigua mel (una part d'aigua per dues de mel)
2,5 cl xarop de gingebre
1 cl Whisky de malta fumat
Opcional: 1 culleradeta de clara d’ou
Decorar amb gingebre confitat

9 €

Cóctel Penicillin, amb una impressionant complexitat aromàtica. Vols provar-lo?

Cocteleria Torre Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada