dimecres, 18 de juny del 2014

Gintònic Oxley

Oxley és una revolucionària ginebra que s’elabora mitjançant l’innovador procés de la destil·lació en fred. Baixant la pressió s’aconsegueix que els líquids entrin en ebullició a menys temperatura. D’aquesta manera l’equip d’Oxley baixa la pressió fins que l’alcohol passa a estat gasós a -5º de temperatura. Gràcies a l’absència de calor en la destil·lació, els ingredients botànics conserven molt millor les seves propietats organolèptiques; per tant, el resultat final és una ginebra molt fina i gustosa.

Amb aquest mètode nou de destil·lació no va ser fàcil trobar la combinació perfecte d’ingredients, de fet, van caldre 37 combinacions prèvies abans de donar amb la fórmula i mesura correctes (recepta nº38).

Compta amb 14 botànics com per exemple l’anís, el cacau, la vainilla, l’aranja i “la reina de los prados”o ulmaria, un arbust de flors blanques que creix per tota Anglaterra i que sorprenentment, li aporta un record final a ametlla molt agradable.

Com podeu veure, estem davant d’un cas molt curiós de ginebra. La majoria de marques busquen una tradició o historia que les representi, però en aquest cas parlem d’un espirituós que presumeix de tecnologia actual aplicada a mètodes tradicionals.

Oxley gin en Torre Rosa

En la següent fotografia es pot veure tot el procés de destil·lació amb detall:

Oxley procés destil·lació

Oxley gin en Torre Rosa

Cocteleria Torre Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada