FÒRMULA DE LA MICHELADA
Cervesa Corona
2,5 cl mix salses o "petroli"
0,5 cl salsa Valentina
4 cl suc de tomàquet
1,5 cl suc de llimona
Un cop de pebre
Rim de Tajin i sal d'api
8,50 €
La calor no ens abandona al setembre així que hem pensat portar-vos a Mèxic per provar unes de les begudes més tradicionals i refrescants del país: la michelada.
Preparació de la michelada
La preparació és molt senzilla, només cal gebrar un got (humitejar la vora amb suc de llima per adherir la sal i el tajin), afegir suc de llimona, suc de tomàquet, una barreja de salses (anglesa, soja i maggi) i complementar-la amb cervesa. En el nostre cas recomanem Corona - però com que "per a gustos els colors", podreu provar-la amb la que més us agradi del nostre repertori!
Origen de la michelada
¿I el seu origen? Doncs hi ha nombroses versions, entre les quals cal destacar dues. La primera es remunta a un bar de l'estat de San Luis Potosí a Mèxic, situat precisament al Club Esportiu Potosino.
La història explica que en la dècada dels 70, va ser el tennista Michel Esper, qui, a l'acabar un partit, es va acostar a la barra de bar a demanar una cervesa “chelada” o una “chela” (cervesa gelada o chilled beer), a la qual després va afegir sal, llimona i salsa picant.
El resultat va agradar tant, que en els dies posteriors, els socis arribarien novament demanant-li al bàrman una llimonada com la de Michel, “michelada”.
La segona és una versió més clara de l'origen del nom que simplement significa “la meva chela gelada”.
Com a curiositat cal destacar que en alguns bars de Mèxic anomenen "petroli" a la barreja de salses, pel seu color fosc intens, així com salsa de l'àvia o salsa negra. i que també, si hem tingut alguna reunió familiar que s'ha allargat més del compte i ens toca complir amb la nostra responsabilitat laboral a l'endemà, aquest còctel resulta una ajuda per contrarestar aquests estralls.
Una gran aliada contra les ressaques
En efecte, els mexicans fa dècades que compten amb la seva panacea contra les ressaques! I és que la michelada s'ha convertit en una de les begudes més populars a Mèxic i molts llocs del món, refrescant i ideal per combatre la calor o per recordar-la en els mesos més freds.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada