El 22 de febrer es celebra el Dia Internacional del Margarita, un meravellós còctel originari de Mèxic que traspassa fronteres i que es pot gaudir a tot el món.
A Torre Rosa també ho hem celebrat amb tres propostes diferents:
- Un Margarita clàssic amb la seva sal en la vora de la copa.
- El Tommy 's Margarita servit amb gel i xarop d'atzavara.
- I el divertit Margarita Sal a l'Aire.
Sens dubte, aquest últim és el que més ens ha captivat per la seva originalitat. Volem que ningú perdi l'oportunitat de tacar-se el nas amb aquest aire de sal que acompanya de manera perfecta al còctel Margarita.
Ferran Adrià i el món de la cocteleria
Les textures i els aires són tècniques culinàries que aquest gran xef ha aportat i que també s'utilitzen en el món de bar. Un dels seus millors alumnes és el també xef José Andrés, que va adaptar aquesta idea d'afegir aire de sal al seu còctel Margarita i el va portar als seus restaurants de Washington i Las Vegas aconseguint un èxit rotund. L'aire és com una escuma, però moltíssim més lleugera.
La beguda més representativa de Mèxic
El tequila és una beguda alcohòlica originària de Jalisco, Mèxic. S'elabora a partir de la fermentació i destil·lació del suc extret de la planta anomenada atzavara blava. Podem gaudir del seu sabor de diferents maneres, però la que més ens agrada és en el còctel Margarita.
Per aconseguir-ne un excepcional, hem de equilibrar molt bé la potència del tequila amb la dolçor del Cointreau i el punt cítric del suc de llimona.
Ens encanta prendre’l amb sal a la vora de la copa, però en aquesta nova proposta afegim l'aire de sal en la superfície. Al beure’l es nota la sal perquè s’olora, i l'escuma aporta aquest sabor, però d'una manera molt més subtil i divertida.
Recepta del Margarita Sal al Aire
En coctelera:
6 cl. Tequila Reposat
4 cl. Cointreau
3 cl. suc de llimona
Aire de sal que afegim a sobre (Aigua, sal i lecitina de soja).
9,00 €
Vine a tastar-ho i deixeu-vos seduir per la brisa Mexicana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada