Cauen les primeres fulles, tot comença a canviar de color i a la Torre Rosa donem la benvinguda a la tardor amb el nostre còctel del mes de setembre, el Knickerbocker, un còctel deliciós i ple de color.
Potser no heu sentit a parlar d’ell ja que no és un còctel popular que es trobi avui en dia, però l’hem escollit perquè es tracta de tot un clàssic molt interessant que considerem que val la pena conèixer i tastar.
Història del còctel Knickerbocker
Aquest còctel neix als Estats Units i apareix en la llista de begudes i als diaris pels volts de la dècada de 1850. El terme Knickerbocker es remunta als colons holandesos que van arribar al Nou Mon, i especialment a Nova York, en el segle XVII. Concretament, es refereix a l’estil de pantalons que portaven els colons; pantalons que s’enrotllaven just per sota del genoll que es coneixien com “knickers”, o pantalons curts.
Va ser un dels símbols més populars de la ciutat en els segles XIX i principis del XX, així doncs no és sorprenent que un còctel d’aquesta època porti el seu nom.
En la guia de Bartenders “How to Mix Drinks” publicada pel professor Jerry Thomas al 1862, trobem el còctel Knickerbocker. La seva recepta original porta rom, gerds frescos, llima i una culleradeta de curaçao.
Un possible ancestre de la beguda Tiki
L’autor David Wondrich, una de les principals autoritats mundials en còctels es refereix a aquest còctel com “el progenitor espiritual de la beguda Tiki” donat que els ingredients emprats per elaborar-lo podrien donar pas a un Mai Tai.
A la nostra proposta hem optat per una formula senzilla en la que predomina el sabor cítric que posteriorment deixa pas al sabor del gerd per finalitzar amb un toc lleugerament dolç i harmoniós.
Formula del Knickerbocker
6 cl. rom Havana Club 3 anys
½ llima espremuda
2 cl. sucre líquid
4 gerds naturals
0,5 cl. curaçao vermell
8,50 €
Descobreix amb nosaltres un còctel oblidat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada