dimarts, 7 de maig del 2019

Chartreuse Swizzle, còctel del mes

El nom d’aquest còctel prové de l’utensili que es feia servir per barrejar-lo, el swizzle stick (pal de swizzle). Originàriament es tractava d’una branca d’un arbre del carib, el Quararibea turbinate, que té la peculiaritat de tenir com una forma curiosa al sortir-li els branquillons en forma d’estrella.

Els historiadors el situen als voltants del segle XVIII. Es coneixia una primera beguda anomenada switchel, a base de melassa i aigua molt comuna en les explotacions d’esclaus provinents de l’Àfrica. També es té coneixement d’un altre còctel, anomenat swizzle a base de rom que és el que es coneix més popularment avui en dia. En algun moment es va iniciar la pràctica d’utilitzar una branca de Quararibea per remenar les begudes.

D'on prové el nom de swizzle?

Segons "Century Dictionary: An Encylopedic Lexicon of the English Language," l’origen de la paraula podria tenir dues versions: una seria la combinació de les paraules swill i guzzle i l’atra aposta per la barreja de les paraules switchel i fizz. En qualsevol cas, essent el seu origen cert o no, la qüestió és que s’anomenen swizzles les begudes que utilitzen el swizzle stick per barrejar, ja sigui la versió original en fusta o les versions més modernes que ara es poden trobar en altres materials. S’ha fet tan famós aquest utensili que fins i tot s’ha convertit en objecte de col·leccionisme.

El Chartreuse swizzle, còctel del mes de maig, fou creat l’any 2002 per Marcovaldo Dionysos quan treballava a Tres Agaves, a San Francisco (EUA). Aquest barman, originari de Seattle, va començar a treballar a Casa U Betcha a Portland, Oregon, i després es va traslladar a San Francisco, California,  on ha tingut una carrera plena d’èxits treballant a cocteleries tan emblemàtiques com Enrico’s Sidewalk Cafe, l’Absinthe Brasserie& Bar o l’Smuggler’s Cave.

El còctel conté com a ingredient principal el Chartreuse Vert, un licor fet amb 130 plantes diferents, la recepta del qual només coneixen alguns monjos de la Cartoixa, resultant-ne aquest color verd tan característic i únic. Molt conegut com a digestiu, nosaltres us el presentem en un còctel combinat amb falernum, un licor dolç amb gust a suc de llima, gingebre i altres espècies que li dona al conjunt un toc exòtic amb molts matisos de botànics.

Fórmula:

4 cl Chartreuse
2 cl licor falernum
6 cl suc de pinya
2 cl suc de llimona
Polsim de nou moscada
9,50 €

Chartreuse swizzle, deixeu-vos seduir per aquesta exòtica proposta. No us en penedireu!

Cocteleria Torre Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada