dimecres, 2 de gener del 2019

Gin pesto, còctel del mes de gener

Un clàssic contemporani

Aquest còctel fou creat l’any 2008 a la ciutat d’Hamburg, Alemanya, pel barman Jörg Meyer, propietari de “Le lion bar de Paris”. Sembla que el seu creador volia aprofitar les propietats de l’alfàbrega (quan la podia aconseguir fresca al mercat) que, a diferència de la menta, dóna un color molt verd al còctel i molt més sabor quan es pica/matxuca.

El mateix any de la seva creació va rebre el premi “Tales of the cocktail 2008” i en poc temps es va estendre per tot Europa on ha tingut moltíssima acceptació. No sé sap el motiu pel qual sembla que no agrada tant al públic d’Amèrica.

De la família dels Smashes

També conegut com a Gin basil smash, és un còctel amb uns ingredients molt normals, però que la seva combinació converteix en una beguda fantàstica i sorprenent. S’inclou en la família dels còctels “Smash” que són aquells fets a base d’herbes, sucre i licor.

És molt interessant la combinació dels botànics que conté la ginebra amb l’alfàbrega. I per arrodonir-ho ho servim amb el formatge parmesà per acabar de recordar el pesto.

Plymouth gin

Aquest còctel el servim amb una ginebra molt especial, la Plymouth. Aquesta ginebra es va començar a fabricar el 1793 a la ciutat de Plymouth, al sud-oest d’Anglaterra, un dels ports més importants del país durant la seva llarga història. És l’única que té aquesta denominació d’origen i és la més consumida al món. Fou la ginebra oficial de la Royal Navy anglesa i segons la tradició tots els vaixells que surten del seu port duen una ampolla d’aquest ginebra.

Es fabrica al convent de Black Friars, pel mètode de destil·lació tradicional en alambí de coure, alleugerida amb aigua del parc natural de Darmoor. Els botàtics que utilitzen són ginebre, escorça de taronja i llimona, coriandre, arrel d'angèlica, arrel de Florència i cardamom. El resultat és una ginebra amb molt de cos, sua al paladar i molt harmonitzada.

Nota de cata

A la vista ens dóna un color verd-llimona de transparència i consistència mitjana; al nas té aromes d’alfàbrega fresca mentre que a la boca té una entrada suau que deixa notes cítriques, la ginebra apareix tota envoltada a gust d’alfàbrega amb un final llarg, equilibrat i refrescant que fan que sigui un gran còctel de ginebra.

Per fer honor al nom que li va donar Meyer, hem pensat en un maridatge amb parmesà per fer l’experiència encara més completa.

Gin pesto, còctel del mes de gener

Fórmula:

6 cl de ginebra
3 cl de llimona
2 cl de xarop d'alfàbrega
4-5 fulles d'alfàbrega

9,50 €

Gin Pesto: tota una experiència aromàtica i molt refrescant. No te’l pots perdre!

Cocteleria Torre Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada