Aquest mes a Torre Rosa tenim un còctel molt especial dedicat a l’apassionant terra de Mèxic. Inspirat en el clàssic ‘Margarita’ el nostre és un còctel que compta amb tequila i suc de llimona, per suposat, un licor de taronja amb néctar d’atzavara (planta de la que surgeix el tequila), puré de mango, coriandre fresc (planta aromàtica que no pot faltar a la dieta mexicana) i ‘tahín’ que és una espècia que combina: sal, chili i llimona deshidratada. Una combinació de sabors única i especial que no us podeu perdre i només la trovareu a Torre Rosa! Alguns us preguntareu quin nom té aquest còctel tan especial, doncs bé si els seus ingredients estan inspirats en Mèxic el seu nom no podia ser menys: Mayáhuel.
Mayáhuel, una deessa mexica
Mayáhuel és la deessa mexica del maguey, i per extensió, de l'embriaguesa. És una de les deïtats relacionades amb la terra i és també una deessa de la fertilitat.
En un principi Mayáhuel era una bella jove que vivia amb la seva àvia, una tzintzimitl (les tizintimime eren estrelles que intentaven impedir que sortís el sol). En una ocasió, Quetzalcóatl la va convèncer per a que baixés a la terra per estimar-se convertits en les branques d'un arbre bifurcat. Però quan la seva àvia es va despertar i no va veure a Mayáhuel, va cridar a altres Tzitzimime per a que baixessin a la terra per ajudar a buscar a la seva néta. Quan s'acostaven l'arbre es va separar en dos, llavors l'àvia, descobrint a la seva néta com una branca, la va esbocinar i va deixar les restes per a que els devorés una altra tzitzímitl. No obstant això la branca en què s'havia convertit Quetzacóatl va romandre intacta. Quan es van allunyar, Quetzacóatl va prendre les restes de la jove verge i els va enterrar. D'allí va brollar la planta del maguey, de la qual s'extreu el pulque, usat en les cerimònies com a beguda ritual i ofrena per als déus. Així, després de la seva mort, Mayáhuel es va convertir en deessa.
Fórmula:
Tequila
Licor Agave sec
Suc de llimona
Puré de mango
Coriandre
Gebrat de tahín
8,5 €
Mayahuel: una explosió de sabors amb un caràcter únic
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada